Start-up-ul din Berlin Project Eaden a strâns 15 milioane de euro într-o rundă de finanțare pentru a continua dezvoltarea alternativelor de carne pe bază de plante, relatează biooekoniomie.de.
Înlocuitorii de carne pe bază de plante, cum ar fi soia, migdalele sau grâul sunt la modă și se găsesc deja în multe supermarketuri. Proiectul Eaden și-a stabilit obiectivul de a produce înlocuitori de carne pe bază de plante care pot concura cu originalul animal în ceea ce privește textura și aspectul. Pentru a face acest lucru, start-up-ul din Berlin folosește o tehnologie similară cu cea din producția de textile. Tânăra companie, fondată în 2022, a atras acum din nou investitori și a strâns 15 milioane de euro pentru dezvoltarea în continuare a acestei tehnologii inovatoare.

Potrivit companiei, tehnologia de producere a alternativelor de carne pe bază de plante se bazează pe un proces de filare și lipire, în care carnea este recreată fibră cu fibră. Proteinele vegetale sunt turnate în fibre subțiri de 0,2 milimetri, apoi sunt „împachetate” pe o bobină rotativă și combinate cu grăsimi vegetale.
Primele produse disponibile în magazinele REWE la jumătatea anului 2025
Potrivit proiectului Eaden, capitalul strâns va fi folosit pentru a extinde tehnologia și, astfel, va finaliza cu succes lansarea pe piață. Primele produse vor fi disponibile în supermarketurile REWE din Germania de la jumătatea anului 2025. În plus, capacitatea de producție și portofoliul de produse urmează să fie extinse, iar cercetarea și dezvoltarea alternativelor de carne pe bază de plante urmează să fie avansate.
Detalii despre proiectul Eaden, AICI.