HUB de inovare pentru agricultură, alimentație și materiale inteligente în Regiunea Centru

Eveniment la Brașov. Au participat experți și manageri de clustere, antreprenori, reprezentanți ai unor asociații reprezentative și instituții implicate în dezvoltarea foii de parcurs a Strategiei pentru bioeconomie în România.

Articole similare

A 3-a serie de ateliere organizate în cadrul proiectului CEE2ACT a continuat la Brașov cu prezentarea viitorului HUB de inovare pentru agricultură, alimentație și materiale inteligente în Regiunea de Dezvoltare Centru.

CEE2ACT își propune să contribuie la dezvoltarea foii de parcurs și a planului de acțiune pentru bioeconomia circulară în România. Este un demers susținut de Uniunea Europeană și este destinat dezvoltării strategiilor de bioeconomie circulară în Europa Centrală și de Est.

Bogdan Drăgancea, director al Centrului pentru Transfer Tehnologic din cadrul Institutului de Bioresurse Alimentare din București, a prezentat pe larg schema de dezvoltare a noului HUB. Discuțiile, desfășurate sub forma unui workshop i-au implicat pe participanții la eveniment – experți și manageri de clustere, antreprenori, reprezentanți ai unor asociații reprezentative și instituții implicate în dezvoltarea foii de parcurs a Strategiei pentru bioeconomie în România.

Practic, prin acest workshop, au fost puse bazele HUB-ului de Inovare pentru agricultură, alimentație și materiale inteligente în Regiunea de Dezvoltare Centru. S-au stabilit direcțiile, dar mai ales viziunea acestui ecosistem complex de inovare.

Printre temele discutate despre realizarea acestui HUB s-au regăsit:

  • Prezentarea caracteristicilor principale ale unui Ecosistem focalizat pe un HUB de Inovare;
  • Particularizarea caracteristicilor la situația economică a Regiunii Centru;
  • Propunere de procedură pentru construirea elementelor de infrastructura fizică și de rețea a ecosistemului;
  • Propunere și calendar pentru realizarea strategiei ecosistemului;
  • Propunere și calendar pentru realizarea Planului anual de Implementare a strategiei ecosistemului focalizat pe Hub-ul de Inovare;
  • Surse de finanțare pentru ecosistemul focalizat pe Hub-ul de Inovare
  • Acțiuni viitoare și calendarul acestora.

„Este foarte important să putem transpune aceste idei în viața concretă, mai ales în comunitățile din mediul rural. Avem acolo resurse puternice – pornind chiar de la tradiții -, putem inova și putem îmbunătăți viața oamenilor de la sate”, a concluzionat Vajda Lajos, președintele clusterului Green Energy din Sfântu Gheorghe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole