2030 Agenda: Forum despre dezvoltarea durabilă și competitivă a statelor europene

Articole similare

2030 Agenda Stakeholder Forum a avut loc ieri, la Varșovia, și a reunit oameni de afaceri, funcționari publici și specialiști, tema principală fiind dezvoltarea durabilă și competitivă a statelor europene și  căutarea de soluții pentru reducerii sarcinilor administrative.

Borbely Laszlo, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din Guvernul României, a participat la eveniment în calitate de președinte al Rețelei Europene de Dezvoltare Durabilă (ESDN), co-organizator al 2030 Agenda Stakeholder Forum.

„În calitate de președinte al ESDN, mă bucură faptul că în cadrul evenimentului am reușit să reunim reprezentanți de marcă ai administrației publice și mediului de afaceri la nivel european cu scopul de a crește gradul de conștientizare privind nevoile și provocările în dezvoltarea unor afaceri durabile și sustenabile.

În cursul acestei zile foarte dense în evenimente, participanții discută despre condițiile administrative și modalitățile de creștere a sinergiilor dintre cele două sectoare, creând astfel un spațiu al împărtășirii de experiențe și construirii de noi parteneriate pentru atingerea Obiectivelor de dezvoltare durabilă.

Forumul beneficiază de prezența Anetei Piątkowska, directoare adjunctă a Departamentului de Analiză Economică din cadrul Ministerului Dezvoltării și Tehnologiei, Antoninei Maria Wozna, reprezentantă a Directoratului General pentru Stabilitate Financiară al Comisiei Europene, a lui Kamil Wyszkowski, director executiv al #UN Global Compact Network Poland, a Corinei Murafa Benga, reprezentantă a Comitetului Economic și Social European și a Dominikăi Niewiadomska-Siniecka, membră a Consiliului de administrație al Bursei de Valori din Varșovia”, a transmis Borbely.

Printre temele abordate au fost:

  • Alinierea reglementărilor UE cu competitivitatea pieței și sustenabilitatea: Cum pot factorii de decizie să conceapă reglementări care să stimuleze inovația, menținând în același timp dezvoltarea durabilă și sprijinind creșterea economică?
  • Abordarea barierelor în calea întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri) în domeniul sustenabilității – perspectivă europeană
  • Abordarea barierelor în calea întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri) în domeniul sustenabilității – perspectiva părților interesate
  • Valorificarea transformării digitale pentru dezvoltare durabilă: Standardul ESG – raport privind instrumentele digitale care susțin companiile
  • Raportare publică sustenabilă: oportunități și provocări
  • Educație și consolidarea capacităților pentru o tranziție durabilă: Luminița Bălălău, Director, Departamentul de Strategii, Programe și Proiecte de Dezvoltare Durabilă, Guvernul României. Care este rolul unui expert în dezvoltare durabilă în conturarea politicilor și strategiilor care abordează provocările de mediu, economice și sociale?

Sursa: polish-presidency.consiliul.europa.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole