Oamenii tratează crengile ca pe ceva ce trebuie abandonat, aruncat, nu ca pe o sursă de energie. Dar din ele se poate crea biomasă, ceea ce ar putea fi calea spre independența energetică a localităților. Clădirile publice s-ar putea încălzi cu biomasa colectată din zona lor, cum ar fi crengile care s-ar aduna de pe malurile râurilor. Colectate și depozitate într-un loc special amenajat, pot fi tocate și folosite în centrale.

De asemenea, toate crengile rezultate în urma toaletărilor de viță-de-vie, pomi fructiferi sau arbori pot deveni sursă de energie. Fie că vorbim de cele din gospodării private sau cele din zone publice – parcuri, grădini.
Clusterul Green Energy se luptă de ani buni să schimbe percepția publică despre economia circulară și promovează utilizarea biomasei. Avem aproape 4.000 de primării în România și numai 60 au instalat centrale pe bază de tocătură de lemn pentru a încălzi clădirile publice ce deservesc comunitatea. Le-au scăzut cheltuielile cu încălzirea la mai puțin de jumătate.

Utilizarea biomasei mai are avantajul că poate contribui la gestionarea deșeurilor organice și la reducerea impactului negativ asupra mediului.